Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Η πιο ωραία ζύμη απο τη Μυρτω Αγγέλου.Για τυροπιτακια, κρουασανακια, μερεντοψωμο, ψωμακια, ρολα κανελλας,τυροκουλουρα ,πίτσα.????

RAZY DOUGHη πιο θεότρελη ζύμη που εχω φτιάξει !!!!



τι θελετε να φτιαξετε???

τυροπιτακια, κρουασανακια, μερεντοψωμο, ψωμακια, ρολα κανελλας,τυροκουλουρα ,πίτσα.????

…ο,τι λαχτάρα η ψυχούλα σας!!!!!
Μπορούμε να τη φτιάξουμε τη ζύμη μας και να τη βάλουμε στο ψυγείο …διατηρείται για 3 μέρες…ή αλλιώς την φυλάμε στην κατάψυξη!!!

Υλικα

1 κιλο αλευρι
3 κ γ μπεικιν
3 κγ ζαχαρη
2 κγ αλατι
2 φακελακια μαγια
2 αυγα
220 ml γαλα
360 γρ γιαουρτι
80 γρ βουτυρο ή σπορελαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα μπολακι ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο λιωμένο ή το σπορέλαιο.
Στον καδο του μιξερ μας, ρίχνουμε το αλευρι (οχι ολο απο την αρχη, κραταμε 50 γρ) , το μπεικιν, τη μαγια, το αλατι, τη ζαχαρη, κανουμε μια γουβιτσα και ρίχνουμε μεσα το μείγμα γάλακτος, γιαουρτιού , αυγών και βουτύρου.
Αναδεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μεχρι να εχουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα χεριά, να ειναι απαλή και μαλακη.

Χτυπάμε περίπου στα 10 λεπτά.

Αφού γίνει η ζύμη μας, μπορούμε να τη χρησιμοποιησουμε άμεσα ή να την βάλουμε σε ένα λαδωμένο μπολ στο ψυγειο.
Αν τη χρησιμοποιησουμε αμέσως, φτιάχνουμε ο,τι θέλουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και μετα ψηνουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο ως 3 μέρες.

Αν τη βαλουμε στο ψυγειο και την χρησιμοποιησουμε την επόμενη μέρα…κάλο θα ειναι να μείνει λιγο , να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.

καλη σας επιτυχια !!!!