Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Η πιο νόστιμη ψητή πατάτα που έχετε φάει μέχρι σήμερα.Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθείτε!

Οι πατάτες φούρνου είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, όχι μόνο γιατί είναι νόστιμες, αλλά επειδή φτιάχνονται και εύκολα!


Οι πατάτες φούρνου είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, όχι μόνο γιατί είναι νόστιμες, αλλά επειδή φτιάχνονται και εύκολα!

Αλλά η κλασική ψητή πατάτα μπορεί να απογειωθεί με την κατάλληλη συνταγή.

Είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε την απόλυτη συνταγή για σούπερ ψητές πατάτες! Χρησιμοποιώντας τον ακαταμάχητο συνδυασμό τυριού και μπέικον, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέλειο συνοδευτικό που είναι τραγανό και ταυτόχρονα πεντανόστιμο!

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

Πατάτες
Ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Τριμμένο τυρί τσένταρ
Κομμάτια μπέικον
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 215 βαθμούς.

Στη συνέχεια, κόψτε την κορυφή της πατάτας και μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράξτε κύκλους στο εσωτερικό της.



Αναποδογυρίστε την πατάτα και χαράξτε την περιμετρικά. Προσέξτε μόνο να αφήσετε ένα μικρό κομμάτι άκοπο στην κορυφή. Αυτές οι χαρακιές πρέπει να φτάνουν μέχρι το κέντρο της πατάτας.



Ραντίστε τις πατάτες με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι.



Τοποθετήστε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στους 215 βαθμούς.



Μετά από 30 λεπτά, τις βγάζετε, ραντίζετε τις κορυφές με επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ακόμη λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, τις τοποθετείτε ξανά στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.



Μετά από μια ώρα συνολικού ψησίματος, προσθέτουμε τριμμένο τυρί στις πατάτες.



Τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.



Μόλις λιώσει, αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και ρίξτε από πάνω ξεροψημένα κομμάτια μπέικον.




Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθείτε!