Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Το διαζύγιο είναι μια σκληρή απόφαση ακόμα και για εκείνους που την παίρνουν. 4 αλήθειες που μαθαίνουμε μετά από ένα διαζύγιο

Το διαζύγιο είναι μια σκληρή απόφαση ακόμα και για εκείνους που την παίρνουν.
Την ίδια στιγμή όμως μπορεί να φέρει την ευτυχία με τρόπους που δεν το περιμένατε. Όσο δύσκολη και αν είναι η προσαρμογή μετά από ένα χωρισμό, άλλα τόσα πράγματα μπορείτε να μάθετε από αυτή τη διαδικασία. Παρακάτω θα δείτε μερικές αλήθειες που μπορεί να σας προσφέρει ένα διαζύγιο.Αλήθεια: Τα αντίθετα έλκονται, για λίγο συνήθως.

Είναι καλό να είστε διαφορετικές από το σύντροφό σας, όμως αν έχετε εντελώς αντίθετους χαρακτήρες, τότε μπορεί να αποβεί μοιραίο. Για να είστε ευτυχισμένοι σε μια σχέση είναι σημαντικό να μοιράζεστε κοινές αξίες και στόχους.  Δεν χρειάζεται να είστε ίδιοι, αλλά στο τέλος της ημέρας και οι δυο  θα πρέπει να αντικρίζετε τον κόσμο και τη σχέση σας με παρόμοιο τρόπο.

Αλήθεια: Η έλξη είναι σημαντική αλλά αποτελεί ένα κομμάτι από την πίτα.

Να θυμάστε ότι η χημεία είναι σημαντική σε μια σχέση, όμως αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι η αγάπη.


Αλήθεια: Αν θέλετε να είστε μαζί, πρέπει να είστε σε θέση να οραματίζεστε και το μέλλον μαζί.

Έχετε καθίσει να σκεφτείτε πώς θα είσαστε σε 10, 20 ή 30 χρόνια; Δώστε προσοχή σε όλα όσα σας ενοχλούν στο σύντροφό σας, γιατί με το πέρασμα του χρόνου αυτά που σας εκνευρίζουν μεγεθύνονται.

Αλήθεια: Είναι σημαντικό να μάθετε να ακούτε

Πολλοί λένε «Ναι σε ακούω», όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Είναι δύσκολο να ακούτε ενεργά το σύντροφό σας, όμως είναι πολύ σημαντικό αν θέλετε να έχετε μια υγιής σχέση. Προσπαθήστε να μη διακόπτετε τον άλλον όταν σας μιλάει και στο τέλος να του κάνετε ερωτήσεις, ώστε να καταλάβει ότι έχετε πραγματικά ακούσει όλα όσας σας έχει πει.