Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Μηλόπιτα στο τηγάνι. Μια συνταγή που θα κάνετε ξανά και ξανά!

Μια συνταγή που θα κάνετε ξανά και ξανά!


Τι θα χρειαστούμε:

1½ φλ. Φαρίνα
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
125 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1 λεμόνι (ξύσμα)
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
4 μήλα καθαρισμένα ξεσποριασμένα και κομμένα σε μισοφέγγαρα
1 κ.σ. κανέλα
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

Πως την φτιάχνουμε:

Βάζετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρίσουν. Προσθέστε ενα ενα τα αυγά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο τη καστανή ζάχαρη. Χτυπήστε για ενα λεπτό ακόμη και κλείστε το μίξερ.

Βάλτε το τηγάνι στο μάτι με δυο κουταλίες βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε τη ζάχαρη και πασπαλίστε με κανέλα. Το αφήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά και στρώνετε σιγά σιγά τα μήλα σε όλη την επιφάνεια.
Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα που έχετε στο μίξερ απο πάνω και το απλώνετε να πάει καλά παντού.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν ειναι έτοιμη βάλτε ενα πιάτο πάνω στο τηγάνι και αναποδογυρίστε προσεκτικά την μηλόπιτα. Πασπαλίστε αν θέλετε με κανέλα και άχνη.