Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Κέικ ολικής άλεσης με καρότο

Από τότε που έφτιαξα αυτό το κέικ… δεν ξαναέφτιαξα κανένα άλλο

Περισσότερο γλύκισμα είναι, παρά κέικ
Δεν πίστευα ότι θα πετύχει με αλεύρι ολικής άλεσης…
Και όμως, όχι μόνο πέτυχε… εξαφανίστηκε σε χρόνο μηδέν!!


Για το κέικ

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
4 μπισκότα ολικής άλεσης
Μισή χούφτα καρύδια
1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρών
250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
5 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη

1/4 κούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας νερό
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
Ζάχαρη άχνη 1 κούπα
2 κουταλιές σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τα καρότα και τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη.
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το τριμμένο καρότο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και έπειτα το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.

Ψήνουμε  για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας.

Για την επικάλυψη

Τοποθετήστε το μέλι, το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεστό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλύσει. Χτυπάμε το βούτυρο. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και χτυπήστε ελαφρά με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ραντίζετε όλο το κέικ.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά