Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Γεμιστοί Λουκουμάδες.Μια συνταγή που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Αφράτοι και φρεσκοψημένοι γεμιστοί λουκουμάδες σε πρωτότυπους γευστικούς συνδιασμούς.

Τι θα χρειαστούμε:

2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια νερό
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Hλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λίγο μέλι για το σερβίρισμα
Λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

Πως τους φτιάχνουμε:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (20-30 λεπτά περίπου).
Μόλις η ζύμη φουσκώσει, την ακουμπάμε στον αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ ή με ένα στρογγυλό ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.

Με το πινέλο αλείφουμε με νερό κυκλικά κάθε κομμάτι ζύμης. Τοποθετούμε στους μισούς λουκουμάδες, στο κέντρο, 1 κ.γλ. μαρμελάδα της επιλογής μας. Σκεπάζουμε με τους υπόλοιπους λουκουμάδες, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Τοποθετούμε τους λουκουμάδες μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τους σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και τους αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ηλιέλαιο, λίγους λίγους, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσουν ελαφρά οι λουκουμάδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.