Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Εύκολη και δροσιστική συνταγή, ιδανικό για ένα ζεστό απόγευμα του καλοκαιριού.

Συστατικά


Για την κρέμα
160γρ. ζάχαρη
170ml Μοσχάτο γλυκό
8 κρόκους αυγών
Για τη βάση
2 ώριμα μάνγκο
30γρ. ζάχαρη
20γρ. βούτυρο
30γρ. μπισκότα βουτύρου

Για το γαρνίρισμα

ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας Υγείας
Nutrition Info
543 Ενέργεια kcal
16 Λιπαρά g
7,1 Κορεσμένα λιπαρά g
85 Υδατάνθρακες g
75,4 Συνολικά σάκχαρα g
7,6 Πρωτεΐνες g
2,9 Φυτικές ίνες g
0,1 Νάτριο g
0,2 Αλάτι g

Οδηγίες

1. Σε ένα μπεν μαρί βάζετε τη ζάχαρη, το κρασί και τους κρόκους αυγών και ανακατεύετε για 4-5’ μέχρι να γίνουν κρέμα.
2. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
3. Καθαρίζετε και κόβετε τα μάνγκο σε κυβάκια.
4. Έπειτα τα βάζετε σε ένα ταψάκι, αφού πρώτα το έχετε αλείψει με το βούτυρο.
5. Πασπαλίζετε τα μάνγκο με τη ζάχαρη και τα μπισκότα τα οποία έχετε τρίψει στο μπλέντερ.
6. Ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 10’ στους 2000 μέχρι να καραμελώσουν τα μάνγκο.
7. Αφού κρυώσουν τα καραμελωμένα μάνγκο τα βάζετε σε 4 ποτήρια.
8. Συμπληρώνετε με την κρέμα σαμπαγιόν.
9. Γαρνίρετε με τις σταγόνες σοκολάτας.
10. Αφήστε το γλυκό για 20’ να κρυώσει και σερβίρετε.

Μερίδες : 4
Έτοιμο σε : 20 Λεπτά
Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
Συστατικά :αβγά, βούτυρο, κρασί λευκό, κρυσταλλική ζάχαρη, μάνγκο, μπισκότα βουτύρου, σταγόνες σοκολάτας