Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Μια υπέροχη ιδέα για τον μπουφέ των παιδικών πάρτυ γενεθλίων καραμελωμένα ποπ κορν!

Υλικά συνταγής για το ποπ κορν


Μαργαρίνη: 1/4 κούπας
Ποπ κορν: 1/2 κούπα
Υλικά συνταγής για την καραμέλα:
Βούτυρο ή μαργαρίνη: 125 γρ.
Ζάχαρη: 3/4 κούπας
Μέλι: 2 κουταλιές σούπας
Τριμμένα φουντούκια: 60 γρ. (προαιρετικά)

Οδηγίες

1. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο και το κρατάτε κατά μέρος.

2. Σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάζετε την μαργαρίνη να λιώσει και να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τα ποπ κορν και σκεπάζετε με το καπάκι. Όταν τα καλαμπόκια αρχίζουν να σκάνε, κουνάτε που και που την κατσαρόλα. Όταν σκάσουν όλα τα καλαμπόκια, κατεβάζετε από την φωτιά, αλλά τα αφήνετε μέσα στην κατσαρόλα για να μην κρυώσουν.

3. Σε κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά της καραμέλας και το βάζετε τση φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα να βράσει, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει και να πάρει ένα σκούρο μελί χρώμα.

4. Κατεβάζετε από την φωτιά, ρίχνετε αν θέλετε τα φουντούκια, ανακατεύετε και περιχύνετε τα ποπ κορν στην κατσαρόλα. Με σπάτουλα ή κουτάλα, ανακατεύετε καλά τα ποπ κορν, να καλυφθούν όλα με την καραμέλα. Τα αδειάζεται στο ταψί που ετοιμάσατε και τα στρώνετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

5. Σπάτε τα ποπ κορν και τα μοιράζετε σε μπολάκια ή χάρτινες θήκες ή πλαστικές σακουλίτσες. Εναλλακτικά, πριν κρυώσουν, μπορείτε, φορώντας γάντια, να τα κάνετε μπάλες και να τα βάλετε σε καλαμάκι από σουβλάκι. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη. Έτοιμα!