Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Μεξικάνικο φαγητό... πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ!

Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους.
Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία Ανά μερίδα: Λιπαρά 11.2 γρ.. φυτικές ίνες 9,3 γρ.. θερμίδες 386.

Υλικά

800 γρ. ψαχνό μοσχάρι από σπάλα
λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές κομματιασμένες
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια κύμινο αλεσμένο
2 κουταλάκια κορίανδρος αλεσμένος
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
2 κονσέρβες των
400 γρ. ντοματάκια
¼ φλιτζ. ντοματοπολτός
1 φλιτζ. ζωμός βοδινού
300 γρ. κονσέρβα κόκκινα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε κύβους 3 εκ. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις. Βγάλτε το στην άκρη, Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατώστε ώσπου να πάρουν άρωμα. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με το ζωμό, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους και τον ντοματοπολτό. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα 1½ ώρα. Προσθέστε τα φασόλια και ψήστε τα ξεσκέπαστα περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα.