Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Λαχταριστη κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος και μπρόκολο

Φτιάξτε μόνοι σας μια πεντανόστιμη κοτόπιτα που θα σας τρελάνει.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι φτηνά και απλά, ενώ η προετοιμασία του γεύματος θα σας απασχολήσει ελάχιστα. Ιδανική πρόταση για ένα χορταστικό γεύμα.

Τι θα χρειαστείτε:

Loading...
4 μπουτια κοτόπουλου – χωρίς την πέτσα και χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
6-8 φέτες μπέικον, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 μικρό μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια – ζεματισμένα για 1 λεπτό, στη συνέχεια, στραγγισμένο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδοσε κύβους 1 άδεια κόλπο (προαιρετικά)
μια Μεγάλη χούφτα φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
ζωμό κοτόπουλου
100 ml κρέμα γάλακτος
1 πακέτο σφολιάτα
1 αυγό χτυπημένο
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι κατσαρόλα ή κατσαρόλα λίγο ελαιολάδο. Προσθέστε το μπέικον και τηγανίζουμε μέχρι να είναι τραγανο . Στη συνέχεια, προσθέστε το κοτόπουλο και ένα φύλλο δάφνης στο τηγάνι με μια γενναιόδωρη ποσότητα αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν .

κοτοπουλο

Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατεύουμε, και μαγειρέυουμε για ένα λεπτό. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, φροντίζοντας να ανακατεύουμε όλα καλά, και αφήνουμε ακόμη κανα πενταλεπτο. Προσθέστε ζωμο κοτόπουλο. Μόλις πήξει, σταδιακά προσθέτουμε τον υπολειπο ζωμο και την κρέμα. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ώστε το κοτόπουλο να μαγειρεύτει και η σάλτσα να δέσει.


Προσθέτουμε το μπρόκολο και το μαϊντανό

μπροκολο

βουτυρωνουμε καλα ενα ταψακια απλωνουμε το ενα φύλλο σφολιάτας και προσθέτουμε τη γέμιση

σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας το αλοιφουμε με αυγό και κάνουμε τρυπούλες. ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδίσει για περίπου σαράντα λεπτα