Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Το γλυκό που ακολουθεί είναι τόσο μα τόσο που απλό που θα ναι αμαρτία να πείτε όχι σ’αυτό το πανεύκολο γλυκό εκλέρ !

Το γλυκό που ακολουθεί είναι τόσο μα τόσο που απλό που θα ναι αμαρτία να πείτε όχι σ’αυτό το πανεύκολο γλυκό εκλέρ !


Υλικά

3 συσκευασίες (3x140gr) cream crakers
1 μόρφατ
2-3κσ ζάχαρη άχνη
έως 1/2φλ φρέσκο γάλα
λίγο λικέρ
κρέμα ζαχαροπλαστικής
γκανάζ ή έτοιμο σοκολατένιο frosting εγώ έβαλα                              
Rich and Creamy Chocolate Frosting





κρέμα ζαχαροπλαστικής

3κσ αλεύρι
2κσ κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κροκάδια
2 κούπες γάλα
2 κσ μαργαρίνη

γκανάζ

200γρ κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος
1κσ μαργαρίνη

Χτυπάμε ελαφρά τα κροκάδια με λίγο από το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι το κόρν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε μέσα το προηγούμενο μίγμα. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ανακατεύοντας πάντα. Μόλις είναι έτοιμη σβήνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη ανακατεύωντας μέχρι να ενσωματωθεί.
Σκεπάζουμε με μεβράνη για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.

Τη μόρφατ την έχουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Τη χτυπάμε στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά ωσότου γίνει αφράτη σαντιγύ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά έως μισό φλιτζάνι φρέσκο παγωμένο γάλα και 2 (ή περισσότερες ή λιγότερες ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε) κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη καθώς και λίγο λικέρ για άρωμα.

Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη σαντιγύ στην κρέμα.

Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και από πάνω τη μισή κρέμα.
Ξανά μπισκότα και πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα.
Σκεπάζουμε με μπισκότα και από πάνω το σοκολατένιο frosting ή τη γκανάζ.

Σε περίπτωσει που χρησιμοποιήσουμε γκανάζ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και η σοκολάτα και να είναι ομοιόμορφο το μίγμα.