Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Εκμέκ Τσουρέκι! Super γλυκιά συνταγή της ημέρας!!

Τώρα που τελείωσε το Πάσχα μας έχουν περισσέψει τσουρέκια ειτε αυτά που κάναμε είτε από αυτά που μας έδιναν δώρο.
Είναι κρίμα να τα πετάξουμε γι αυτο μπορούμε να τα «ανακυκλώσουμε»!!
Τα τσουρέκια οσο ήταν φρέσκα μπορούσαμε να τα τυλίξουμε με μεμβράνη και να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Επίσης, μπορούμε να κάνουμε παξιμάδια κόβοντας σε λεπτές φέτες το τσουρέκι (προαιρετικά βάζουμε και λιγο μέλι από πάνω) και τις ψήνουμε στον φούρνο μεχρι να στεγνώσουν.
Μια ωραία ιδέα είναι να κάνουμε μια παραλλαγή του εκμέκ.

Υλικά:

Τσουρέκι 10 φετες
Σιρόπι με 2 φλ ζαχαρή και 2 φλ νερό
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 κουτάκι φυτική σαντιγί παγωμένο
αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα
μισό κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί χωρίς κενά ανάμεσα.
2. Περιχύνουμε το σιρόπι πανω απο το τσουρέκι
3. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 για 40′ περίπου μέχρι να πάρουν ενα χρυσό χρώμα. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
4. Ετοιμάζουμε την κρέμα συμφωνα με τις οδηγίες και προσθέτουμε το ξύσμα.
5. Πασπαλίζουμε τις φέτες με λίγη κανέλα και αμύγδαλο/φιστίκι. Απλώνουμε απο πάνω την κρέμα ομοιόμορφα,
6. Βάζουμε για μία μιάμιση ώρα στο ψυγείο να σφίξει και μετά βάζουμε την σαντιγί.
7. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και σερβίρουμε.
της Αναστασίας Θεοχαροπούλου