Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Ζελέ με γιαούρτι και φρούτα - Ένα δροσιστικό γλυκό με έντονη γεύση

Υλικά (για 4-6 άτομα):


300 γρ. φράουλες ή βατόμουρα κομμένα στα δύο
50 γρ. ακτινίδια κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
1 κιλό γιαούρτι
125 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. ζελατίνα σε σκόνη
120 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το γιαούρτι, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα φρούτα, εκτός από τα κεράσια. Διαλύετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και την ανακατεύετε καλά με το μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τα κεράσια και το βάζετε σε μια φόρμα για κέικ. “Τροφή”: Αυτό με το ανακάτεμα χειμερινών φρούτων και καλοκαιρινών δεν έχω καταφέρει να το καταλάβω, ούτε και το επικροτώ σε καμία των περιπτώσεων εκτός αν το φτιάχνω με φρέσκα καλοκαιρινά και κομπόστα χειμερινά ή το αντίθετο.

Αφήνετε το γλυκό να πήξει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορείτε να το μοιράσετε και σε ατομικά μπολ. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με φρέσκες φράουλες.