Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Πεντανόστιμα νηστίσιμα μπιφτέκια

Υλικά:


 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κολοκυθάκια
4 μέτριες πατάτες
Λίγο μαϊντανό
2 καρότα
4 κ.σ. μανιτάρια
Λίγο άνιθο
1 πιπεριά
3 φρυγανιές
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση:

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τον μαιντανό, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και τα μανιτάρια. Τρίβουμε στην λεπτή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα καρότα και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια. Επίσης αλέθουμε τις φρυγανιές.  Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια λεκάνη, και προσθέτουμε τις φρυγανιές, το μπέικιν και αλεύρι , τόσο ώστε να γίνει ένας ελαφρά σφιχτός χυλός. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για  μία ώρα, για να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους κι αν δούμε ότι αραιώνει αρκετά, συμπληρώνουμε λίγ αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια το μείγμα και τηγανίζουμε. Μόλις ροδίσει από την μια πλευρά γυρνάμε με μια σπάτουλα την άλλη, και όχι με πηρούνι, για να μείνουν αφράτα. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε με ρυζότο ή πουρέ.