Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

θεϊκή πάστα ταψιού θεϊκής αυτής συνταγής με ακόμα περισσότερη σοκολάτα! Συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Όλοι θα θυμάστε τη θεϊκή πάστα ταψιού


Τώρα έρχεται η συνέχεια της… θεϊκής αυτής συνταγής με ακόμα περισσότερη σοκολάτα! Συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε

6 ‏αυγά
4 κ.σ. (κοφτές) ‏ζάχαρη
6 κ.σ. ‏ζάχαρη
4 κ.σ. ‏κακάο
4 κ.σ. ‏σπορέλαιο
1 ‏βανίλια
2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

2 κούπες (2 &1/2 κούπες αν θέλετε πιο σιροπιαστό παντεσπάνι) ‏ζάχαρη
2 κούπες (2 & 1/2 κούπες αν βάλετε 2 & 1/2 κούπες ζάχαρη) ‏νερό
1 ‏βανίλια
3 κ.σ ‏κονιάκ
1 κ.γ. ‏χυμό λεμονιού

Για την κρέμα σοκολάτας θα χρειαστείτε

2 κονσέρβες (κρύες από το ψυγείο) ‏μόρφατ φυτική σαντιγί
1 κουτί (400 γρ. περίπου) ‏ζαχαρούχο γάλα
1 ‏βανίλια
150 γρ. ‏κουβερτουρα λιωμένη και κρύα
1 κ.σ. ‏μερέντα ή άλλη πραλίνα της επιλογής σας (προαιρετικά)

Για τη γκανάζ σοκολάτας θα χρειαστείτε

250 γρ. ‏κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150 γρ. ‏γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ. ‏μέλι ή γλυκόζη
Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι και το σιρόπι

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνετε και τη βανίλια.
Προσθέτετε το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνετε λίγο λίγο και το σπορέλαιο. Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγών με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσετε πολύ όγκο από το φούσκωμά τους.
Αδειάζετε το μείγμα σε ταψί βαθύ βουτυρωμένο 25×35 εκ. ή 27×37 εκ. περίπου και ψήνω στους 180C βαθμούς αντιστάσεις 10-12 λεπτά, ή μέχρι να το δοκιμάσετε με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.

Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζετε το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κονιάκ (αν βάλετε) και τη βανίλια.
Περιχύνετε με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό. Αφήνετε να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτας

Χτυπάτε τα μόρφατ να γίνουν σαντιγί, προσθέτετε το ζαχαρούχο τη βανίλια και την σοκολάτα.
Αν θέλετε βάλτε και τη Μερέντα!
Απλώνετε την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζετε ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

Για την γκανάζ σοκολάτας

Βάζετε σε ένα μπολάκι τη σοκολάτα με το γάλα και τα βάζετε να λιώσουν στα μικροκύματα.
Προσθέτετε και το μέλι, ανακατεύετε και αφήνετε να γίνει χλιαρή.
Περιχύνετε και απλώνετε με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.
Ξανά ψυγείο 1-2 ώρες και έτοιμη η πάστα σοκολατίνα!!!

Γαρνίρετε με λιωμένη λευκή σοκολάτα!

Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό, πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε. Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.
Η γεύση της μοιάζει με την πάστα «ποντικάκι»!!!