Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, νοστιμότατο πιάτο θαλασσινών με ζυμαρικό. Μύδια κοκκινιστά με ταλιατέλες!!

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, νοστιμότατο πιάτο θαλασσινών με ζυμαρικό. Μύδια κοκκινιστά με ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό αρεσκείας σας για να απολαύσετε ένα φανταστικό νηστίσιμο πιάτο.



Υλικά συνταγής

1 κιλό μύδια
4 καλαμαράκια σε ροδέλες (προαιρετικά)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 ½ κ.σ. τοματοπελτές
1 πιπεριά κόκκινη σε μικρά καρεδάκια
1 κρεμμύδι ξερό σε μικρά καρεδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1/2 κιλό ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό αρεσκείας σας


Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και καθαρίζετε καλά το κέλυφος από τα μύδια και τα αφήνετε σε σουρωτήρι. Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες (προαιρετικά) τα καλαμαράκια και τα αφήνετε και αυτά στο σουρωτήρι.

Ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Σε  μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, τα καλαμαράκια και τα μύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λ ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη, 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά , σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 30 λ περίπου.

Προσθέτετε το μαϊντανό (αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε και 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια) και σιγοβράζετε για 3 λ ακόμα.

Εν τω μεταξύ βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σερβίρετε σε πιατέλα περιχύνοντάς τη με τη σάλτσα και τα μύδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να βγάλετε τα μύδια από το τηγάνι, να βάλετε μέσα στη σάλτσα τις ταλιατέλες να ανακατέψετε να ενσωματωθεί με τη σάλτσα και να σερβίρετε γαρνίροντας περιμετρικά με τα μύδια.