Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Τέλειο, σπιτικό παγωτό με σοκολάτα και μπισκότα πτι-μπερ για να δροσίζεστε όποτε θέλετε.

Συστατικά


2 συσκευασίες ‏υποκατάστατο σαντιγύ
1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
250 ml ‏νερό
1 φάκελος ‏Κουβερτούρα Γάλακτος σε Σταγόνες
100 γρ. ‏μπισκότα πτι- μπερ
20 γρ. ‏κονιάκ
60 γρ. ‏Zάχαρη Άχνη
15 γρ. ‏κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ, στη μεγάλη ταχύτητα, το υποκατάστατο σαντιγί για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό, χτυπάτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε τα μπισκότα σε κομμάτια, το κονιάκ και τις Σταγόνες Κουβερτούρας Γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Βάζετε εσωτερικά στη φόρμα (διάσταση 27,7 x 11,5 εκατοστά) ένα σελοφάν ή αλουμινόχαρτο και προσθέτετε τα 2/3 του μίγματος.
Στο 1/3 του μίγματος που έμεινε, προσθέτετε την Άχνη Ζάχαρη και το Κακάο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτετε το μείγμα στη φόρμα και ανακατεύετε ελαφρά με το κουτάλι.
Το αφήνετε στην κατάψυξη για περίπου 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει.