Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Συνταγή για κέικ.Ένα κέικ δηλαδή με τα όλα του αλλά και λίγο διαφορετικό.Ξεχωριστό και σοκολατένιο!

Τι πιο ασφαλής επιλογή λοιπόν από ένα κέικ. Όχι όμως τόσο συνηθισμένο, αλλά με μπύρα και τυρί Philadelphia! Εχει και ζάχαρη, και κρέμα γάλακτος και αρωματική βανίλια.
Ένα κέικ δηλαδή με τα όλα του αλλά και λίγο διαφορετικό. Καλέστε φίλους και απολαύστε το με παρέα (έτσι δεν θα σκέφτεστε τις θερμίδες).

Υλικά

• 250ml μπύρα Guiness
• 250 γρ. βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κυβάκια
• 200 γρ. ζάχαρη
• 75 γρ. κακάο
• 275 γραμμάρια μαλακό αλεύρι, περασμένο από κόσκινο
• 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος με 2% λιπαρά παρακαλώ
• 2 αυγά
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 και 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 300 γρ Philadelphia
• 150 γρ άχνη ζάχαρη
• 125 ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε τη μπύρα και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
2. Αφαιρούμε από την εστία, περιμένουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και ρίχνουμε το κακάο ανακατεύοντας. Ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τη βανίλια και τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις και ανακατεύουμε.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 κυκλικά φορμάκια 16 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο. Ρίχνουμε το μείγμα και γεμίζουμε τα φορμάκια κατά τα 4/5. Ψήνουμε για περίπου 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει από το κέντρο του κέικ διαυγές.
4. Χτυπάμε το κρεμώδες τυρί και την άχνη για λίγα λεπτά στο μίξερ και στη συνέχεια ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.
5. Συνθέτουμε τα...κομμάτια και το κέικ είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη!