Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Η λαχανόπιτα χωριάτικη όνειρο με σπιτικό φύλλο!

συστατικα


 700γρ. διαφορα αρωματικα χορτα καθαρισμενα δηλ. 1 κιλο ακαθαριστα

σπανακι

 καυκαληθρες

παπαρουνες

τσουκνιδες

σεσκουλα

λαπαθρα

ελαιολαδο

 αλατι

5 με 6 φρεσκα κρεμμυδακια

 ανηθο 1 μεγαλο κομματι φετα

1 αυγο


για τη ζυμη

3 κουπες αλευρι οσο παρει

αλατι

ελαιολαδο

1 ποτηρι περιπου νερο  η 1 κουτακι σοδα

 προετοιμασια

πλενουμε και στραγγιζουμε ολα τα χορτα τα ψιλοκουουμε σε  λεκανη με μαχαιρι  και τους ριχνουμε λιγο αλατι.

Τα ανακατευουμε και τα αφηνουμε να σταθουν για 15 λεπτα να βγαλουν τα υγρα τους  .

Επειτα τα σφιγγουμε  στις παλαμες μας να βγαλουν ολα τα υγρα τους. Θριματιζουμε  την φετα και λιγο πιπερι σπαμε κ ενα αυγο και τα ανακατευουμε ολα μαζι .

Για τη ζυμη 

Σε ενα μπολ ριχνουμε το αλευρι λιγο αλατι και 2 κ.σ. ελαιολαδο και ανακατευουμε με κουταλι .

Ποσθετουμε το νερο η αν θελουμε ενα κουτακι σοδα .

Ζυμωνουμε καλα και φτιαχνουμε μια ζυμη μπαλα .

Κοβουμε τη ζυμη  στα δυο και φτιαχνουμε την καθε μπαλα σαν σαλαμι .

Κοβουμε την καθε μακροστενη ζυμη σαν σαλαμι σε 7 μπαλιτσες  βγαινουν 14 μπαλιτσες .

Ριχνουμε λιγο αλευρι στον παγκο κουζινας και ανοιγουμε το καθε μπαλακι οσο ενα μικρο πιατακι το λαδωνουμε και ανοιγουμε και τα υπολοιπα το ενα πανω στο αλλο 7 για το ενα φυλλο 7 για το αλλο .

Περνουμε τα πρωτα 7 μικρα φυλλαρακια που εχουμε το ενα πανω στο αλλο και τα πιεζουμε λιγο με τα δαχτυλα απο πανω γυρο γυρο και μετα με το πλαστη το ιδιο και απο την αλλη μερια .

Πασπαλιζουμε λιγο αλευρι κ ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο .

Στρωνουμε το πρωτο φυλλο στο λαδωμενο ταψι και ριχνουμε πανω τη γεμιση .

Ανοιγουμε και τα αλλα μικρα 7 φυλλα σε ενα μεγαλο το στρωνουμε απο πανω στο ταψι και τις ακρες τις βαζουμε απο κατω στο πρωτο φυλλο .

Λαδωνουμε το φυλλο και στο φουρνο ωσπου να ροδισει .

ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 250 ΜΕ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ