Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Μοναχή υποστηρίζει ότι η Παναγία δεν ήταν παρθένα

Την οργή της Καθολικής Εκκλησίας προκάλεσε μία καλόγρια στην Ισπανία, αφότου υποστήριξε ότι η Παναγία δε μπορεί να ήταν παρθένα.

Πρόκειται για μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Lucia Caram και η οποία φαίνεται πως προκάλεσε εξαγριωμένες αντιδράσεις των Καθολικών.

Πιο συγκεκριμένα, η αδελφή Lucia εμφανίστηκε σε ένα τηλεοπτικό σόου, όπου και εξέφρασε την προκειμένη αντίληψη, η οποία αντιτίθεται σε έναν από τους πιο θεμελιώδεις «πυλώνες» του χριστιανισμού.

Στη διάρκεια της εκπομπής, η μοναχή υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η Μαρία ήταν ερωτευμένη με τον Ιωσήφ και ήταν ένα ακόμη κανονικό ζευγάρι, το πιο φυσιολογικό είναι ότι έκαναν και σεξ. Η ίδια πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε κολλήσει με τους κανόνες που έχουμε εφεύρει, και δε φτάνουμε στο αληθινό μήνυμα».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη, η Παναγία θεωρείται ότι έμεινε έγκυος στον Ιησού από άμωμη σύλληψη.

Οι αντιλήψεις της μοναχής δέχθηκαν τα καταγγελτικά σχόλια του Επισκοπο της Vic, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζει στους πιστούς πως η παρθενία της Μαρίας είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο και πως «τέτοιου είδους δηλώσεις δεν συμμορφώνονται με την πίστη της Εκκλησίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αδελφή Lucia είναι ευρέως δημοφιλής, καθώς έχει πάνω από 180.000 οπαδούς στο Twitter, ενώ παράλληλα είναι θερμή υποστηρίκτρια της καταλανικής ανεξαρτησίας. Επίσης, πολλές φορές έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε τηλεοπτικά προγράμματα μαγειρικής.