Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Μηλοπιτάκια γρήγορα και εύκολα αλλιώτικη από τις άλλες!

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γλ. baking powder
1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
2 κούπες γάλα
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1-2 μήλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και επίσης προσθέτουμε 3 κ.σ. ζάχαρη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ διαχωρίζουμε τα αυγά. Στους κρόκους προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Τα ασπράδια τα χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα και προσθέτουμε το γάλα και το ξύδι.  Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρόκων με το μείγμα των ασπραδιών και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο το μείγμα όσο ετοιμάζουμε τα μήλα.

Στη συνέχεια κόβουμε τα μήλα μας σε στρόγγυλες φέτες πάχους περίπου 0,5–1 εκ. Αφαιρούμε από το κέντρο τους τα σπόρια με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν . Βουτάμε κάθε φέτα μήλου στο μείγμα μας ώστε να καλυφθεί καλά και ψήνουμε στο τηγάνι.

Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα!