Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγή για μια υπέροχη και πάρα πολύ γρήγορη μπουγάτσα που θα λατρέψετε.

Για τη μπουγάτσα της στιγμής θα χρειαστείτε

100 γρ. ‏βούτυρο
4 φύλλα ‏κρούστας
3 ‏αυγά
1 ποτήρι ‏γάλα, φρέσκο
1 κουτί ‏γάλα, ζαχαρούχο
1 λοβό ‏βανίλιας (οι σπόροι)
‏κανέλα για το πασπάλισμα
‏ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λιώνετε σε ένα μπρίκι το βούτυρο.
Απλώνετε τα φύλλα σουρωμένα, με πτυχές, σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και τα ραντίζετε ομοιόμορφα με το λιωμένο βούτυρο.
Τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύετε με αυγοδάρτη σε ένα μπολ τα αυγά, τα γάλατα και τους σπόρους της βανίλιας.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα και ψήνετε για ακόμη 20 λεπτά.
Σερβίρετε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη άχνη.