Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο

Συστατικά

1 κοτόπουλο μεγάλο(πάνω απο 2 κιλά)
πατάτες
μουστάρδα
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι.πιπέρι,ριγανη,φέτες πορτοκαλιού
Για τη γέμιση

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

συκωτάκια πουλερικών

1 πακετάκι κουκουνάρια

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

μισή κούπα ρύζι για πιλάφι

1 κούπα κάστανα βρασμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

ετοιμάζουμε τη γέμιση,ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι

ρίχνουμε τον κιμά.μετά τα κουκουνάρια,τα κάστανα και τέλος το ρύζι.βράζουμε για 15 λεπτά

εφόσον η γέμιση μας είναι έτοιμη,σε ένα μπωλ ρίχνουμε 3 κουταλιές μουστάρδα,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,χυμό από μισό πορτοκάλι,το σκόρδο τριμμένο και ανακατεύουμε

παίρνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε μέσα και εξω πολύ καλά με αυτό το μείγμα

έπειτα το γεμίζουμε με τη γέμιση μας και το ράβουμε προσεχτικά με τον σπάγκο(δεν το γεμιζουμε πολύ γιατί θα μας ανοίξει και θα βγει η γέμιση μας έξω)

στο στήθος του κοτόπουλου καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες 3-4 φέτες πορτοκαλιου για να κρατάνε την υγρασία του και να μην μας ξεραθεί.

Ψήνουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τον φουρνο μας,ανάλογα το μέγεθος του κοτόπουλου το ψήνουμε.περίπου αντιστοιχεί μια ώρα για κάθε κιλό.

ανά διαστήματα αλείφουμε με ένα πινελάκι με λίγο βούτυρο λιωμένο το κοτόπουλο