Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Ορίστε λοιπόν. Ντόνατς με πραλίνα σοκολάτας!!

Ορίστε λοιπόν , πως θα δημιουργήσετε αυτές τις μπουκιές που μόλις γευτείτε δε θα μπορείτε να μείνετε στη μια !

Ντόνατς με πραλίνα σοκολάτας

4 ‏Αυγά
1 μπάρα ( 125 γραμμάρια ) ‏Βούτυρο ανάλατο
1 κούπα ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ‏Νερό
2 κουταλιές της σούπας ‏Καστανή ζάχαρη
1/4 ‏Αλάτι
200 γραμμάρια ‏Νουτέλα (ζεστή)
‏Λάδι για τηγάνισμα
‏Ζάχαρη, κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά , λιώνετε μαζί το βούτυρο , τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι.
Μόλις βράσει βάλτε το όλο αλεύρι με τη μία.

Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να γίνει μια στέρεη ζύμη-μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Χτυπάτε τα αυγά , 1 τη φορά. Προτού προχωρήσετε στο επόμενο αυγό πρέπει να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως το προηγούμενο.

Μετά το 4ο αυγό η υφή της ζύμης θα έχει αλλάξει και θα έχει γίνει λεία.
Βάζετε το λάδι σε ένα βαθύ κατσαρολάκι και ετοιμάζεστε για το τηγάνισμα.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού και με τη βοήθεια ενός άλλου κουταλιού βάζετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας στο κατσαρολάκι.

Τηγανίζετε για 7-8 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα ή μέχρι να εμφανιστεί μια «τομή» επάνω στα ντόνατς , γυρίζοντας τα συνέχεια.

Παράλληλα ετοιμάζετε ένα πιάτο με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.
Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζετε με τρυπητή κουτάλα και κατευθείαν τα βάζετε στη ζάχαρη και την κανέλα και τα ρολάρετε.

Λιώνετε αρκετή ποσότητα πραλίνας σοκολάτας σε μπεν μαρί : σ’ένα κατσαρολάκι με λίγο βραστό νερό βάζετε από πάνω ένα ανοξείδωτο σκεύος. Προσέχετε το βραστό νερό να μην ακουμπάει τον πάτο του μπολ.

Με τη βοήθεια ενός κορνέ κάνετε μια τρύπα και τα γεμίζετε με πραλίνα σοκολάτας.
Κι όμως είναι αληθινό !