Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Μια όμορφη πρόταση η φθινοπωρινή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.Κέικ σταφύλι !!

Υλικά
<
400 γρ. σταφύλια, χωρίς κουκούτσια, καλά πλυμένα
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 – 3 κουτ. σούπας κονιάκ
200 ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.Στον κάδο του μίξερ «χτυπάμε» το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το ρούμι, το αλεύρι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή και λεία κρέμα. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τα σταφύλια και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα να σκορπιστούν ομοιόμορφα. 
Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ., αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα σταφύλια στην επιφάνεια του κέικ και τα πιέζουμε ελαφρώς να κολλήσουν στη ζύμη. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. 
Ελέγχουμε αν ψήθηκε, βυθίζοντας στο κέικ ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.