Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Σας έχουμε τη συνταγή για το πιο γλυκό και εύκολο πρωινό που θα δώσει μία μεγάλη ώθηση στο ξεκίνημα της ημέρας σας!

Για τα pancakes με Νουτέλα θα χρειαστείτε

187 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ‏μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
56 γρ. ‏άχνη ζάχαρη
1/4 κ.γ. ‏κανέλα
1/4 κ.γ. ‏αλάτι
1 ‏μεγάλο αυγό
250ml ‏γάλα
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
14 κ.σ. ‏Νουτέλα

Εκτέλεση

Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ρίξτε 2 κ.σ. Νουτέλα στο ταψί και απλώστε τις κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσετε έναν μικρό δίσκο με διάμετρο περίπου 6εκ. και πάχος 1/2εκ. . Επαναλάβετε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες 10 κ.σ. και ύστερα τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Σε ένα μπλ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τη ζάχαρη.

Ύστερα προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην κάνει καθόλου σβόλους.
Βγάλτε το ταψί με τους δίσκους από Νουτέλα και ρίξτε σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά λίγο λάδι.

Ρίξτε 1/4 του φλυτζανιού από το μείγμα που ετοιμάσατε στο τηγάνι, ύστερα πάρτε έναν δίσκο από Νουτέλα και ρίξτε τον στη μέση ακριβώς του μείγματος. Κατόπιν ρίξτε ακόμα λίγο από το μείγμα (περίπου 1/8 του φλυτζανιού) από το μείγμα ώστε να καλύψετε το δίσκο.

Όταν η κάτω πλευρά του Pancake αποκτήσει χρυσαφί χρώμα γυρίστε ώστε να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Μόλις είναι έτοιμη και αυτή βγάλτε τη τηγανήτα από το τηγάνι και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τους υπόλοιπους 7 δίσκους από Νουτέλα.