Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Λαχταριστη δαμασκηνοπιτα!

Υλικά


Για το σιρόπι:
250 ml νερό
250 γραμ. ζάχαρη
φλούδα από 1/2 λεμόνι για άρωμα

Για τη γέμιση:

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γραμ. βούτυρο
220 γραμ. ζάχαρη άχνη
250 γραμ. καρυδόψιχα
1 βανίλια
200 γραμ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
6 αυγά
10 γραμ. μπέϊκιν πάουντερ
10 γραμ. κακάο

Διαδικασία

Αρχικά στρώνουμε σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα την έτοιμη ζύμη για τάρτες που έχουμε προμηθευτεί από το πλησιέστερο super market έτσι ώστε να υπερκαλύπτει την επιφάνεια της και από πάνω στρώνουμε τα δαμάσκηνα.

Στη συνέχεια αφού αναμείξουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν, το κακάο και τη βανίλια, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Αφού ομοιογενοποιηθούν προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα.

Αφού το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε και τα υλικά του μπόλ μαζί με την καρυδόψιχα συνεχίζοντας το χτύπημα.


Αφού η γέμιση μας είναι έτοιμη την απλώνουμε επάνω από τα δαμάσκηνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.



Παράλληλα ετοιμάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το σιρόπι σιγοβράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το φλούδα λεμονιού, αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και σιροπιάζουμε την τάρτα μας μόλις βγει καυτή από το φούρνο.