Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Έχουν σημαδέψει όλα τα παιδικά μας χρόνια.Τυροπιτάκια γρήγορα εύκολα ,και πολύ νόστιμα!

Έχουν σημαδέψει όλα τα παιδικά μας χρόνια.
Ήταν το πιο συχνό κολατσιό για το σχολείο και τις ημερήσιες εκδρομές.

Και μπορεί τότε να μη τα εκτιμούσαμε  όσο την τυρόπιτα του κυλικείου, τώρα που την παρακαλάμε να τα φτιάξει.. η απάντηση είναι «να μπείτε στη κουζίνα να μάθετε να τα κάνετε».
Και μπήκαμε !!!

Υλικά:

1 κούα σπορέλαιο
1/2 κούπας βούτυρο
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
4 αυγά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μπεκιν
κρόκο αυγού για την επάλειψη
γέμιση τυριού:
500 γρ τυρί φέτα
1 αυγό
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το σπορέλαιο και το βούτυρο λιωμένο  και ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά ένα ένα και  στο τέλος το αλεύρι  ανακατεμένο με το μπεκιν.
Ζυμώνουμε με το χέρι το μείγμα, το αποτέλεσμα είναι μια αφράτη ζύμη όχι ιδιαίτερα σκληρή.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες με το χέρι, γεμίζουμε με το μείγμα και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά στον αέρα.