Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Πολίτικο γλυκό με μαστίχα & κρέμα. Θεϊκό !!!!

Yλικά

500 γραμ  (είναι ένα ολόκληρο πακέτο ) σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω να μην είναι σφιχτό το μίγμα αλλά όπως στα κέικ  )
1/2 κ.σ μπέικιν
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι 

2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
2 φλ/ τσαγιού νερό
Για την κρέμα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
600ml γάλα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέκιν πάουντερ  και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου, βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί

Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα .