Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η απόλυτη συνταγή για φανταστικό γλυκό που σιγουρα θα θελήσετε να ξαναφτιάξετε!!

συστατικά:


αλεύρι 500 gr

Ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό

2-3 κουταλιές της σούπας μέλι

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Ξηροί καρποί 1 ½ φλιτζάνια καφέ

Βούτυρο 2 φλιτζάνια καφέ

λίγη βανίλια

Νερό 2 φλιτζάνια καφέ

Κακάο 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο

Για το σιρόπι: ζάχαρη 3 φλιτζάνια νερό 2  ½ φλιτζάνια  νερό.

προετοιμασία:

Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο, το νερό και τέλος προσθέτουμε τα καρύδια. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι αναμειγνύεται με λίγο σόδα και το κακάο. ανακατεύουμε το ζυμάρι την οποία δεν θα πρέπει να δουλέψουμε πολυ, να μην γίνει ελαστική.

Το ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, το γλυκο το αλείφουμε με ενα κροκο αυγού απο πανω την επιφάνεια, παίρνουμε ένα πιρούνι και το τρυπαμε παντου. και το ψήνετε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, και το αφήνουμε να κρυώσει στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια σχήμα διαμαντιού. Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι  χλιαρό, όχι πολύ ζεστό αρωματισμένο με βανίλια.