Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα παραδοσιακό γλυκό που θα δούμε σε όλα τα ζαχαροπλαστεία. Και όμως δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξετε. Εργολάβοι με μόλις 4 υλικά

Για τους εργολάβους θα χρειαστείτε

320 γρ. ‏αμύγδαλα λευκά + φιλέ αμυγδάλου για την επιφάνεια
600 γρ. ‏άχνη ζάχαρη
75 γρ. ‏ασπράδι αυγού (περίπου από 2 μεσαίου μεγέθους αυγά)
140 γρ. ‏ασπράδι αυγού (από 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)
‏μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ αλέθετε πολύ καλά τα 320 γρ. αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα 75 γρ. ασπράδι, έως ότου γίνουν μία ομοιογενής αμυγδαλόπαστα (θα είναι ένα μαλακό και κάπως υγρό μείγμα, που θα πλάθεται).

Τη μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ, χτυπάτε με το φτερό και προσθέτετε σιγά-σιγά τα 140 γρ. ασπράδι.

Αδειάζετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο, στρογγυλό κορνέ διαμέτρου 6-8 χλ. και δημιουργείτε μικρούς δίσκους πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους γιατί απλώνουν.

Σε κάθε ένα δίσκο τοποθετείτε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Τέλος κολλήστε τους εργολάβους ανά δύο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα.