Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Το όνειρο κάθε σοκολατοφάγου πραγματοποιείται ! Σοκολατένια μπισκότα με 3 σοκολάτες!!

Αυτά τα μπισκότα είναι απίστευτα μαλακά και έχουν μέσα τους τόοοση μα τόοοοση σοκολάτα !

Μιλάμε για 30 γρ. σοκολάτας ανα μπισκότο ! Κι όμως !!

Συστατικά

226 γρ. ‏Σοκολάτα ημίγλυκη (κουβερτούρα)
6 κ.σ. ‏Βούτυρο
2 ‏Αβγά
3/4 της κούπας (150 γρ.) ‏Καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. ‏Εκχύλισμα βανίλιας
1 1/3 της κούπας (160 γρ.) ‏Αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 κ.γ. ‏Baking powder
1/3 της κούπας (113 γρ.) ‏Καρύδια ψιλοκομμένα
113 γρ. ‏Σοκολάτα σε σταγόνες ή σε κομμάτια
160-170 γρ. ‏Σοκολάτα σε σταγόνες ή σε κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα πυρίμαχο μπολ λιώνετε 230 γρ. σοκολάτας και το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί. Αν διαλέξετε τον φούρνο μικροκυμάτων να βγάζετε το μπολ ανα 30″ και να το ανακατεύετε απαλά. Κάνοντας αυτό μειώνετε τις πιθανότητες να καεί η σοκολάτα.

Όσο λιώνει η σοκολάτα , σε ένα μπολ χτυπήστε τα 2 αβγά , τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μείγμα λευκό και κρεμώδες , για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Το μείγμα θα σφίξει και θα αφρατέψει.

Προσθέτε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε και στη συνέχεια ενσωματώστε το αλεύρι και το baking powder.

Με μια σπάτουλα ενσωματώστε απαλά τα καρύδια και τα 110 γρ σοκολάτας ( σε κομμάτια ή σταγόνες ).

Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για 30 ώρα.
Μόλις η ζύμη μπισκότου έχει σκληρύνει χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού , τοποθετείστε μπάλες ζύμης σε ένα ταψί που του έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 175 C.

Ακριβώς πριν ψήσετε βάλτε τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας (1 κούπα). Εναλλακτικά μπορείτε αυτό το βήμα να το κάνετε μόλις ψηθούν τα μπισκότα.
Ψήστε τα μπισκότα για 16 λεπτά ακριβώς.

Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε τα σε ένα σημείο να κρυώσουν.