Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Ερχεται τo «ρολόι του θανάτου»: Smart Watch δείχνει πότε θα πεθάνει αυτός που το φοράει που μετράει πόσες ημέρες ζωής μας απομένουν

Το ρολόι έχει τρεις σειρές. Οι δύο πρώτες δείχνουν τα χρόνια, τους μήνες, τις ημέρες, τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα, της ζωής αυτού που το φοράει

Τα Smartwatche μπορούν να δώσουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες, όπως πόσες θερμίδες έχει κάψει κάποιος ή πόση απόσταση έχει περπατήσει ή ακόμα και την ώρα.

Τώρα υπάρχει ένα μοντέλο Smartwatche που μπορεί να πει σε αυτόν που το φοράει πότε θα πεθάνει.

Ονομάζεται "ρολόι του θανάτου" και η επιτυχία της πρόβλεψης θανάτου αυτό που το φοράει βασίζεται σε μία μίξη δεδομένων όπως την ηλικία, τα χρωματοσώματα και το ιατρικό ιστορικό του χρήστη.

Εφευρέτης του "ρολογιού του θανάτου" είναι ο Σουηδός συγγραφέας και εκδότης Fredrik Colting γνωστός για την νουβέλα του “60 Years Later: Coming Through the Rye”.

Το ρολόι έχει τρεις σειρές. Οι δύο πρώτες δείχνουν τα χρόνια, τους μήνες, τις ημέρες, τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα, της ζωής αυτού που το φοράει. Η τρίτη σειρά δείχνει την... κανονική ώρα αν κάποιος την χρειαστεί.

Με πόσα ευρώ μπορεί να μάθει κανείς πόσος καιρός του απομένει μέχρι να αποδημήσει εις Κύριον; Δεν πρόκειται για τον κλασικό οβολό που δίνει κανείς σε λογής μελλοντολόγους, καφετζούδες ή άλλους επιτήδειους που διατείνονταν πως μπορούν να διαβάσουν το μέλλον μας.


Σε αυτή την περίπτωση η τεχνολογία αναλαμβάνει να μετρήσει ανάποδα τις ημέρες που μας απομένουν. Συγκεκριμένα ένα ρολόι, το Tikker, ή, αλλιώς, το «ρολόι του θανάτου» που δεν καταγράφει την τρέχουσα ώρα, αλλά το διάστημα που απομένει στον κάτοχο μέχρι να πεθάνει.Δημιουργός του εν λόγω μοναδικού ρολογιού είναι ο Φρέντρικ Κόλτινγκ, ο οποίος θεωρεί ότι με αυτό το ρολόι στο χέρι μας μπορούμε να εκτιμήσουμε τη ζωή μας, μια και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή της και να μην την σπαταλάμε σε ανούσια πράγματα!Το νέο αυτό gadget δεν έχει και πολύ... χιούμορ! Ο άνθρωπος που το φοράει μπορεί να βλέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή τον χρόνο που του απομένει σε αυτή τη ζωή. Γι' αυτό την εφεύρεσή του ο Σουηδός δημιουργός της την ονομάζει «Το ρολόι της ευτυχίας»! Αλλη ονομασία με το οποίο είναι γνωστό το ρολόι είναι «Tikker».Το αμφιλεγόμενο ρολόι ζωής και θανάτου θα κοστίζει, όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, περί τα 55 ευρώ. Το πρωτότυπο πουλήθηκε σε δημοπρασία αντί 98.665 δολαρίων, δηλαδή περί τα 80.000 ευρώ!