Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Εντυπωσιαστε μεγαλους και μικρους με το παγωτο Kinder Bueno που θα λατρέψουν

Αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων , η γεύση του Kinder Bueno ήρθε για να μείνει !!


Αν το δοκιμάσετε δε θα ξαναπάρετε έτοιμο παγωτό , το εγγυώμαστε !

Για το παγωτό 

150 γρ. ‏Πραλίνα σοκολάτας
250 γρ. ‏γάλα φουντουκιού
4 ‏κρόκους αβγών
100 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
150 γρ. ‏κρέμα γάλακτος πλήρης
4 τεμάχια ‏σοκολάτα Kinder Bueno σε κομματάκια

Εκτέλεση

Σε μικρό κατσαρόλι ζεσταίνετε 3 κ.σ. γάλα, προσθέτετε 50 γρ. πραλίνα σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τους 4 κρόκους αβγών με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και γίνει μια αφράτη κρέμα.

Ρίχνετε μέσα στο μπολ και το ζεστό μείγμα γάλα-πραλίνα σοκολατας και τα ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και τη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα ή μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βάζετε το μπολ στη κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το χτυπάτε για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι.

Μόλις έχετε ένα μαλακό παγωτό, προσθέτετε τα 100 γρ. πραλίνα σοκολάτας -σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένη μπεν μαρί ή για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να μαλακώσει- και τα θρυμματισμένα κομμάτια από τις 2 μπάρες Kinder Bueno και ανακατεύετε με μια μεταλλική κουτάλα.

Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 2-3 ώρες  (ανάλογα με το καταψύκτη σας) .
Όταν σερβίρετε, γαρνίρετε με θρυμματισμένα κομμάτια από τις 2 υπόλοιπες μπάρες και με πραλίνα σοκολάτας μαλακωμένη.

Tip : Κρατήστε προαιρετικά λίγη από τη πραλίνα σοκολάτας ή χρησιμοποιήστε επιπλέον πραλίνα σοκολάτας για το γαρνίρισμα.