Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα

Υλικά για τη βάση:

5 πορτοκάλια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια Σπορέλαιο
250 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
250 γραμμάρια γάλα με τουλάχιστον 3,5% λιπαρά
2 Βανίλιες
3 Αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουταλιά της σούπας μπέικινπάουντερ πολύ γεμάτο

Υλικά για το σιρόπι:

700 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
500 γραμμάρια Νερό
χυμός από 3 πορτοκάλια
φλούδια από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι (φλούδες)… Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 2 βράσεις το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια.. Προσέχουμε να μην το φάμε έτσι όπως είναι και το αφήνουμε να κρυώσει…

Εκτέλεση για την πίτα

Από τα 5 συνολικά πορτοκάλια της συνταγής βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά νερά από μέσα τους. Τα κρατάμε στην άκρη.

Από τα υπόλοιπα 3 βγάζουμε το χυμό και απο τα 2 το ξύσμα.

Τα 2 που βράσαμε τα βάζουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και το χυμό.

Προσέχουμε το μπέικιν να το βάλουμε στο τέλος και να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ μετά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αλευρώνουμε και βάζουμε ένα φύλλο. Προσθέτουμε πάνω από αυτό αρκετό από το μείγμα στο μπλέντερ. Συνεχίζουμε έτσι με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Αν το ταψί είναι μικρό τα διπλώνουμε στη μέση τα φύλλα ή τα κόβουμε στα 2.

Γενικά προσέχουμε να μας φτάσει η γέμιση να πάει σε όλα τα φύλλα εκτός από το πάνω πάνω που θα είναι σκέτο χωρίς γέμιση από πάνω του.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά.. ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.

Με το που τη βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.

Tip: Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να είναι καυτή όταν ρίξουμε το σιρόπι...