Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Μοσχαράκι στην κατσαρόλα Τας κεμπάπ !!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σπάλα χωρίς κόκκαλο (ή άλλο τρυφερό κομμάτι κρέας για κατσαρόλα)
4 κτσ ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
½ κτγ κύμινο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 κύβο κρέατος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί (έβαλα λιαστό μοσχάτο)
1 κιλό ντομάτες
1 κτσ ξύδι
1 κτσ κέτσαπ
2 κτγ ζάχαρη
5 κόκκοι μπαχάρι
αλατοπίπερο

Πώς το κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε κύβους.
Τρίβουμε τώρα τις ντομάτες μας στον τρίφτη, αφού τις κόψουμε οριζόντια και τις αδειάσουμε όσο μπορούμε από τους σπόρους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον ίδιο τρίφτη και το σκόρδο ψιλοκομμένο σε λεπτά φετάκια.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τους κύβους του κρέατος να σοταριστούν κι αυτά για 8 με 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί και το ξύδι, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 2 με 2,5 ώρες. Θέλει το χρόνο του να μαλακώσει, να μελώσει και να γίνει λουκούμι!!!


Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 με 10 λεπτά, για να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με άσπρο πιλάφι, τηγανητές πατάτες, πουρέ ή pasta.