Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Το πιο εύκολο λαχταριστό σοκολατένιο σουφλέ!!

Ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο, εύκολο, γρήγορο και φουλ σοκολατένιο!

Προτείνουμε να πολλαπλασιάσετε τη δόση γιατί δε θα μείνει τίποτα.

Για τα μοελέ θα χρειαστείτε:

4 ‏αυγά
165 γρ. ‏κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
65 γρ. + επιπλέον για τις φόρμες ‏βούτυρο
120 γρ. + επιπλέον για πασπάλισμα ‏ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C και βουτυρώνετε 6 ατομικά, βαθιά φορμάκια.
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους και λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει εντελώς η σοκολάτα, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.

Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τους κρόκους και τα ανακατεύετε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε απαλά, με κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει, μέσα στο μείγμα.
Το μοιράζετε στα βουτυρωμένα φορμάκια, φροντίζοντας να μην τα παραγεμίσετε γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν.

Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180° C και ψήνετε τα μοελέ για 10 λεπτά. Τα σερβίρετε αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο κι αν θέλετε τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη ή κακάο κοσκινισμένο.