Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Έκανα τρεις πανεύκολες και μοναδικές σπιτικές μάσκες προσώπου και ιδού τα αποτελέσματα!!

Ποια είναι τα υλικά μας; Αφού τα καταλάβατε ήδη. Θα τα πω όμως κι εγώ πιο αναλυτικά για να ξέρουμε ακριβώς τι θα βάλουμε στο μπολάκι μας προς ανάμειξη και σε ποια ποσότητα.

1 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. λεμόνι
2 κ.σ. μέλιΘέλω να σας πω ότι συνήθως βάζουν 1 κ.σ. μέλι, όμως, εγώ δοκίμασα και τις δύο εκδοχές και ψηφίζω τη δεύτερη με τα μάτια κλειστά και το χέρι στην καρδιά διότι βάζοντας διπλή ποσότητα μελιού, η μάσκα μας γίνεται πιο παχύρρευστη κι έτσι μπορεί να σταθεί καλύτερα στο πρόσωπό μας και να μπορέσει η επιδερμίδα μας να απορροφήσει όλα τα ωφέλιμα συστατικά.

Μην ξεχνάτε και ότι, ιδανικά, η μάσκα είναι καλό να αφαιρεθεί 20 λεπτά μετά την εφαρμογή της.
Όταν την αφαιρέσετε, με χλιαρό νερό(!), ειλικρινά, δεν θα πιστεύετε στη λάμψη που θα εκπέμπει το πρόσωπο σας.

Όχι, μην κρίνετε από τις φωτογραφίες που βλέπετε εδώ. Αυτές ανήκουν στο «πριν», εγώ για το «μετά» σας λέω. Αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε και τη Νίκη, που την τράβηξα μαζί μου σπίτι μου γιατί… ε, ομάδα δεν είμαστε;!Παίρνουμε πάλι το μπολάκι μας και αναμιγνύουμε καλά μέσα σε αυτό τα εξής:

2 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη ή χοντρό αλάτι
1 κ.σ. λεμόνι
λίγο γιαούρτιΩραία, θα σας το πω… Η απόλυτη αλήθεια είναι πως προτείνεται να βάζουμε λίγο γάλα, αν θέλουμε. Εγώ, όμως, έβαλα γιαουρτάκι. Διότι, πέραν του ότι το γιαούρτι έχει απίστευτες καλλυντικές ιδιότητες, βοηθά κι αυτό, όπως και το μέλι, στο να είναι η υφή της μάσκας πιο σταθερή.


Αν πάρετε και μία χαλαρή πόζα με κλίση προς τα πίσω (βλ. φωτό) δεν θα κυλήσει ούτε σταγόνα.
Για να σοβαρευτούμε για πολύ λίγο, η αίσθηση που θα έχετε όταν αφαιρέσετε τη μάσκα είναι σαν να έχετε κάνει καθαρισμό προσώπου αλλά παραμένετε εξαιρετικά ενυδατωμένη. Ουσιαστικά, είναι σαν να κάνουμε απολέπιση και μάσκα ενυδάτωσης μαζί.

Όταν την απλώσετε στο πρόσωπό σας αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά περίπου και πριν να την αφαιρέσετε κάντε ένα ελαφρύ μασάζ. Και μετά, νιώστε τη φρεσκάδα στο πρόσωπό σας.


#3 The «When life gives you avocado, make masks» mask

Το ξέρετε πια το παιχνίδι. Οπότε:
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. μέλι
1/2 αβοκάντο


Αυτή είναι η πιο yummy μάσκα προσώπου ever. Ή, δεν ξέρω, μπορεί να υπάρχει και άλλη και να μην την έχω ανακαλύψει ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι μετά από αυτή την εμπειρία (γεύσης) θα δοκιμάζω σχεδόν κάθε DIY μάσκα που θα… μαγειρεύω. Εκτός δηλαδή από την επιδερμίδα που ενυδατώνεται σε εκπληκτικό βαθμό, με αυτή τη μάσκα χαίρεται και ο ουρανίσκος, ναι αμέ. Εντάξει, και όποιος βρίσκεται εκείνα τα 20 λεπτά τριγύρω σου, γιατί δεν μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια του. Λογικό!