Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Φρίκη από την ομηρία στη Γαλλία: Οι δράστες έσφαξαν τον ιερέα της εκκλησίας!

Δολοφονήθηκε ιερέας στη Νορμανδία στη Γαλλία.  κατά την διάρκεια κράτησης ομήρων μέσα σε εκκλησία. Η ομηρία έγινε το πρωί της Τρίτης σε μια εκκλησία στο Saint-Étienne-du-Rouvray, στην Seine-Maritime, κοντά στη Rouen.Οι τρομοκράτες δολοφόνησαν τον ιερέα με μαχαίρι τον σφάξανε.

Δύο ένοπλοι με μαχαίρια εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης 26 Ιούλη μέσα σε μια εκκλησία στην Seine-Maritime (Normandie) πήραν πολλούς πιστούς ως ομήρους σύμφωνα με αστυνομική πηγή.Ο ιερέας δοολοφονήθηκε και μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά μεταξύ 4 με 6 ομήρων στην εκκλησία που είναι στο Saint-Étienne-du-Rouvray, κοντά στην Rouen.O ιερέας 2 καλόγριες και 2 πιστοί κρατήθηκαν όμηροι.Οι τρομοκράτες εισβάλοντας στην εκκλησία φώναξαν ότι ενεργούν για λογαριασμό της ISIS lepoint.

Μπήκαν από την πίσω πόρτα του ναού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και συνέλαβαν όσους ήταν μέσα 2 καλόγριες 2 πιστούς και τον παπά.Ο π.Jacques Hamel ήταν ηλικίας 86 ετών και έγινε ιερέας το 1958.Τον έσφαξαν στο λαιμόLa prise d’otages s’est déroulée dans l’église de Saint-Etienne-du-Rouvray, rue Gambetta (crédit photo :Boris Maslard/Paris-Normandie)

Είχε σύντομη διάρκεια η επίθεση και οι 2 επιτιθέμενοι εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών. .Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του France 3 τον Jean-Marc Pitte, που είναι στο τόπο της επίθεσης ο ιερέας δολοφονήθηκε και μια γυναίκα τραυαμτίστηκε σοβαρά. Ο François Hollande και ο υπ.Εσωτερικών Bernard Cazeneuve μετέβησν στο τόπο του δράματος. .france24 AFP et Reuters.

Το paris-normandie δίνει  3 νεκρούς τον ιερέα και τους 2 τρομοκράτες που πυροβολήθηκαν από την  BRI της Rouenet κατά την έξοδό τους από την εκκλησία με τα μαχαίρια στα χέρια. Επί τόπου και η αντιτρομοκρατική ειδικες δυνάμεις  RAID.