Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Τάρτα «κόλαση» με καραμέλα και σοκολάτα

Συστατικά

36 (περίπου 3 πακέτα) ‏Μπισκότα Όρεο
8+8 κ.σ. (ξεχωριστές δόσεις) ‏Βούτυρο
2/3 της κούπας ‏Καστανή ζάχαρη
1 1/4 της κούπας ‏Κρέμα γάλακτος
340 γρ. ‏Κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες

Εκτέλεση

Σ΄ένα μπλέντερ αναμειγνύετε τα μπισκότα Όρεο μέχρι να γίνουν πούδρα. Ανακατεύετε μαζί με 8 κ.σ. βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε το μείγμα σε μια φόρμα για τάρτες και το πιέζετε προς τα κάτω και στα τοιχώματα ομοιόμορφα. Το βάζετε στη κατάψυξη για 10 λεπτά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα υπόλοιπα 8 κ.σ. βουτύρου και τη καστανή ζάχαρη. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
Συνεχίστε να το μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς για 1΄.
Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσεκτικά προσθέστε 1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αφήνετε τη καραμέλα για 12′ να κρυώσει.

Περιχύνετε τη βάση Όρεο με τη καραμέλα και αφήνετε στη κατάψυξη για 30-45 μέχρι να σταθεί. Προσέχετε να μη παγώσει τελείως η καραμέλα.

Σε ένα γυάλινο μπολ βάζετε τη κουβερτούρα. Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζετε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για 1΄.Περιχύνετε τη κουβερτούρα με τη κρέμα γάλακτος και την αφήνετε για 5′ λεπτά να σταθεί και στη συνέχεια ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να γίνει πολύ ρευστή και λεία. Περιχύνετε πάνω από τη καραμέλα και το αφήνετε για τελευταία φορά 30′ στη κατάψυξη ή το βάζετε στο ψυγείο , το καλύπτετε μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Αν θέλετε πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.