Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Ο στρατός της Τουρκίας ανακοίνωσε πως κατέλαβε την εξουσία

Επίσημη ανακοίνωση από τον τουρκικό στρατό αναφέρει πως πλέον η Τουρκία πέρασε στα χέρια τους και πως έχουν την εξουσία στη χώρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού έχει κλείσει η κρατική τηλεόραση και έχει καταληφθεί το αεροδρόμιο Ατατούρκ.
Ο τουρκικός στρατός ισχυρίζεται πως κατέλαβε την εξουσία για να αποκαταστήσει την δημοκρατική τάξη. Την ίδια ώρα μεταδίδεται πως μπλοκαρισμένες είναι οι επικοινωνίες στην Τουρκία και πως οι δυνάμεις του στρατού είναι πολύ έντονες στους δρόμους.   Με ανακοίνωση που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημοσίευσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως όλες οι υφιστάμενες εξωτερικές σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν και πως το κράτος δικαίου παραμένει προτεραιότητα.

Ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN TURK μετέδωσε πως έχουν πιαστεί αρκετοί όμηροι στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα.Ανάμεσα στους ομήρους, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ενώ ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παραμένει ασφαλής, σύμφωνα με το CNN TURK Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες από άρματα μάχης στην είσοδο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ. Ο στρατός έκλεισε τα δίκτυα και μεταδίδεται πως έχουν μπλοκαριστεί όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Youtube. To Cnn Turk μετέδωσε πως υπάρχουν πυροβολισμοί στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια ομά του τουρκικού στρατού αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση και ζητήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο». «Κάποιοι άνθρωποι παρανόμως πραγματοποίησαν μια παράνομη ενέργεια εκτός ιεραρχίας», δήλωσε ο
Γιλντιρίμ σε σχόλια που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV . «Αυτή η κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό παραμένει να έχει τον έλεγχο.

Αυτή η κυβέρνηση θα αποχωρήσει όταν ο λαός το αποφασίσει». Πρόσθεσε πως όσοι βρεθούν υπεύθυνοι για αυτό που χαρακτήρισε πως μια απόπειρα πραξικοπήματος από μια παράταξη εντός του στρατού θα πληρώνουν με βαρύ τίμημα.