Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΡΟΛΟ

Μια συνταγή για μια εύκολη κοτόπιτα, τυλιγμένη σε ρολό σφολιάτας, ιδιαίτερα γευστική για ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο.
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με ένα οπτικά και γευστικά υπέροχο έδεσμα.
Υλικά συνταγής

1 συσκευασία με 2 “Χοντρά Φύλλα” της Pillsbury
1 κοτόπουλο βάρους 1,5 κιλό περίπου βρασμένο
1 1/2 – 2 φλ. τσαγιού από το ζωμό που βράσατε το  κοτόπουλου
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μέτρια καρότα τριμμένα
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
330 γρ. κίτρινα τριμμένα τυριά αρεσκείας σας (ρεγκάτο, γραβιέρα κ.λ.π.)
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1 αυγό για το άλειμμα της πίτας
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αφήνετε εκτός ψυγείου τα φύλλα για 20-30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βράζετε το κοτόπουλο, αφαιρείτε τη πέτσα του, το ξεψαχνίζετε και κρατάτε 1,5 – 2 φλ. τσαγιού από το ζωμό που έβρασε.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και μαραθούν. Προσθέτετε το ζωμό και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τυριά και
το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

Ανοίγετε σε καθαρό πάγκο το 1 Χοντρό Φύλλο και απλώνετε στην επιφάνειά του τη μισή ποσότητα της γέμισης. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσετε καλά τις άκρες του για να μη βγει η γέμιση. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο ώστε να έχετε 2 ρολά.

Χτυπάτε ελαφρά το αυγό και αλείφετε καλά τα ρολά. Τα πασπαλίζετε σουσάμι και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λ περίπου, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για λίγο να “σταθούν” και μισοκρυώσουν και μετά τα κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.