Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Μεγάλη πυρκαγιά στο Νέο Μαρμαρά..Απειλούνται ΔΥΣΤΥΧΩΣ κατοικημένες περιοχές!!

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Νέο Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι του Σαββάτου (25/06) μεγάλη φωτιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.10 στη θέση Χοντρή Ράχη, που βρίσκεται ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο οι άνεμοι που φυσούν αυτή την ώρα στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα αυτή να μαίνεται ανεξέλεγκτη...

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 13 πεζοπόρα τμήματα.

Από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Μαρμαρά Χαλκιδικής, με τις φλόγες να «γλείφουν» το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς».

Στις νέες φωτογραφίες αλλά και στο video που είδε το φως της δημοσιότητας από το halkidikinews, βλέπετε την πύρινη κόλαση που έχει ξεσπάσει στην θέση Χοντρή Ράχη (που βρίσκεται ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο «Πόρτο Καρράς»).


Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 13 πεζοπόρα. Από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ οι κάτοικοι είναι έντρομοι και αναφέρουν πως «η φωτιά φεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τον αέρα που φυσά» και δυσχεραίνει πολύ το έργο της ΠυροσβεστικήςΧαρακτηριστικό της μάχης που δίνουν οι Πυροσβέστες με την φωτιά, είναι ότι οι πύρινες γλώσσες έφτασαν μέχρι την είσοδο σούπερ μάρκετ, το οποίο ευτυχώς είχε εκκενωθεί νωρίτερα από υπαλλήλους και κόσμο, ενώ στο σημείο υπήρχαν οχήματα της πυροσβεστικής.