Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Γλυκό με ιταλικό ταμπεραμέντο: Πανακότα γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

200 γραμμάρια γιαούρτι κανονικό

2 φακελάκια βανίλια

2 φακελάκια ζελατίνη

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό ζεστό

Μέλι και καρύδια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Διαλύουμε στο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, χτυπούμε στο μίξερ τη φρέσκια κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε τη διαλυμένη ζελατίνη με τη ζάχαρη, τα γιαούρτια και τη βανίλια και έπειτα προσθέτουμε και τη φρέσκια κρέμα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει. Βάζουμε από πάνω το μέλι και τα ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρουμε.