Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Πικάντικες μπριζόλες με πατάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Τι χρειαζόμαστε:

4 μπριζόλες
4 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες στην μέση
1 κρεμμύδι
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 τριμμένες ντομάτες
2 κ. σ. μουστάρδα
λάδι
αλάτι/μαύρο πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
τσίλι σε σκόνη
ρίγανη/θυμάρι
μια πρέζα ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
Πώς το κανουμε:

Καθαρίζουμε τις πατατούλες και αφού τις κόψουμε τις ρίχνουμε σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη. Κόβουμε χοντροκομμένα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα ρίχουμε και αυτά μέσα.


Πλένουμε τις μπριζόλες μας και αφού στραγγίξουν τις τοποθετούμε και αυτές μέσα στην λεκάνη και ξεκινάμε να ρίχνουμε τα συστατικά μας. Πρώτα το λαδάκι. Μετά αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι (ελάχιστο) ,ρίγανη, θυμάρι και λίγο κουρκουμά.

Έπειτα ρίχνουμε την σάλτσα από τις ντομάτες που έχουμε τρίψει και μια πρέζα ζάχαρη. Μετά την μουστάρδα. Και αρχίζουμε το ανακάτεμα. Τα τοποθετούμε στο ταψί (οι μπριζόλες να είναι πάνω πάνω) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μας επειδή είναι αρκετούτσικα καλό θα ήταν να μην το παρακάνουμε με τις ποσότητες που θα ρίξουμε. Μπορούμε να βάλουμε γλυκιά πάπρικα αντί για κανπιστή και αν θέλουμε παραλείπουμε το τσίλι. Αν η σάλτσα μας δεν καλύψει τις πατάτες ρίχνουμε μες το ταψί λίγο νεράκι και είμαστε εντάξει.