Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Τούρτα παγωτό με βάση και γέμιση μπισκότου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Για ξετρελάνεις τους πάντες!

Υλικά συνταγής

2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1½ κιλό παγωτό βανίλια
1 συσκευασία μπισκότα με γέμιση σοκολάτα
1/2 φλ. καβουρδισμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
600 γρ. σαντιγί λίγα γεμιστά για γαρνίρισμα λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για λίγο να μαλακώσει.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε μικρή φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ. Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Σπάμε τα μπισκότα με γέμιση σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο παγωτό. Προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το παγωτό σε στρώση πάνω στην παγωμένη βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Παγώνουμε την τούρτα παγωτό μέχρι να σφίξει. Για 3-4 ώρες.

Ξεφορμάρουμε το δαχτυλίδι της φόρμας. Βάζουμε την τούρτα παγωτό σε πιατέλα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σαντιγί. Γαρνίρουμε με ολόκληρα μπισκότα. Περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.