Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Ελλάδα 2016: Μητέρες σπρώχνουν και ρίχνουν τα παιδιά τους από σκάλες για να αποζημιωθούν από... λούνα παρκ

Ιστορίες καθημερινής τρέλας ή σημεία των καιρών που πρέπει πραγματικά να μας ανησυχούν;


Μεγάλος πολυχώρος διασκέδασης για παιδιά πρόσφατα βρέθηκε με μια μήνυση για αποζημίωση λόγω τραυματισμού 5χρονου παιδιού σε σκάλα. Η μητέρα αιτούνταν τουλάχιστον...
200 χιλιάδες ευρώ για ψυχική οδύνη αλλά και όλα τα νοσήλια που κατέβαλλε για την αποκατάσταση των τραυμάτων της 5χρονης κόρης της.
Υπολόγισε όμως χωρίς τις... κάμερες
Η υπόθεση πριν φτάσει στα δικαστήρια λύθηκε με κάπως ανορθόδοξο τρόπο. Και η εταιρία προχώρησε με την σειρά της σε μήνυση κατά της μητέρας για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδείς δηλώσεις. Τι είχε συμβεί όμως;

Το νομικό τμήμα της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τον πολυχώρο παιχνιδιών σε συνεργασία με τους άντρες ασφαλείας παρακολούθησαν καρέ καρέ τις κάμερες ασφαλείας από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής και σοκαρίστηκαν κυριολεκτικά με αυτό που είδαν.


Σε ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του χώρου η μητέρα άφησε την 5χρονη κόρη της να προχωρήσει μπροστά κατεβαίνοντας τις σκάλες, ενώ σε ανύποπτο χρόνο το έσπρωξε, με αποτέλεσμα το άτυχο κορμάκι του 5χρονου παιδιού να βρεθεί στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να σπάσει άκρο.

Σύμφωνα με περιγραφές, η μητέρα καλούσε απεγνωσμένη σε βοήθεια, ενώ άμεσα έφτασαν στο σημείο ο γιατρός βάρδιας αλλά και αρκετοί υπάλληλοι της επιχείρησης για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να καταφτάσει το ασθενοφόρο και να παραλάβει το τραυματισμένο παιδί.


Έκανε "θέατρο" μπροστά στην Αστυνομία και τους διασώστες του ΕΚΑΒ
Με λυγμούς και ένταση απειλούσε όταν κατέφθασαν οι άντρες της Αστυνομίας, για την ανεπαρκή ασφάλεια της σκάλας, ενώ απειλούσε από την αρχή με μηνύσεις. Για τον λόγο αυτό, εκείνη την ημέρα ο υπεύθυνος του πολυχώρου προσήχθη με την διαδικασία του αυτοφώρου.


Λίγες ημέρες μετά, ο δικηγόρος της μητέρας έστειλε μηνυτήριο αναφορά στην επιχείρηση. Η νομική υπηρεσία κάλεσε τον δικηγόρο και την μητέρα σε συνάντηση, όπου τους έδειξαν το επίμαχο βίντεο που δείχνει την μητέρα να σπρώχνει το παιδί με σκοπό να πέσει και να τραυματιστεί. Ο δικηγόρος της μητέρας, ζήτησε συγνώμη από την επιχείρηση και αποχώρησε φανερά σοκαρισμένος από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες.


Στην Ελλάδα του 2016, γονείς χωρίς κανέναν ενδοιασμό και αναστολή, σπρώχνουν τα ανήλικα παιδιά τους σε τραυματισμούς προφασιζόμενοι δήθεν "ατυχήματα" για να διεκδικούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Αυτή είναι η κατάντια μας...