Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Μεξικάνικο κοτόπουλο με τορτίγιες

Υλικά 


4 άτομα

500 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κ.σ. πάστα ντομάτας ή 1/2 κούπα ντοματοχυμό
1 κ.σ. καυτερό τσίλι (ή γλυκό αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά)
Αλάτι
Τορτίγιες για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα αλατίζουμε. Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε τα κοτσάνια και βγάζουμε τα σποράκια τους. Τις κόβουμε στα δύο και έπειτα σε μακρόστενες λωρίδες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ανοίγουμε τις κονσέρβες και τις στραγγίζουμε.

Για το κοτόπουλο
Σε ένα φαρδύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε όλο το λάδι. Αφού ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα από όλες τις πλευρές (περίπου 5 λεπτά). Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για να τσιγαριστεί. Αφού γίνει διάφανο και προτού μαυρίσει προσθέτουμε το τσίλι και τον τοματοχυμό. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας για να πάει παντού η γεύση και το χρώμα.

Για τα λαχανικά
Αφού εξατμιστεί ο ντοματοχυμός ή η πάστα ντομάτας, προσθέτουμε τις πιπεριές για να μαγειρευτούν και ανακατεύουμε με την κουτάλα, περίπου για 2 λεπτά. Τέλος σβήνουμε τη φωτιά και ενώ έχουμε ακόμη το τηγάνι στο μάτι προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρισμα
Μετά από μερικά λεπτά μπορούμε να σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό σε συνδυασμό με τορτίγιες.

Καλή σας όρεξη!