Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Πέννες με ντομάτα και ελιές. Ελαφριά και άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα!

Ελαφριά και άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα!


Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια
100 γραμμάρια ελιές
4 ώριμες ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία και τα στραγγίζετε. Παράλληλα ζεματάτε και ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε τις ντομάτες, την πιπεριά ψιλοκομμένη, και τις ελιές κομμένες στη μέση. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και νερό και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Μόλις απορροφηθεί το νερό σερβίρετε τα μακαρόνια και ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και αν θέλετε προσθέτετε λίγα φύλλα βασιλικού ή σπανάκι για μια πράσινη πινελιά και την απολαμβάνετε.