Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ!!!

Υλικά συνταγής


αλεύρι: 1 κιλό
αλάτι: 20 γρ.
ζάχαρη: 50 γρ.
νερό: 600 γρ.
βούτυρο: 60 γρ.
γλυκάνισο: 30 γρ.
ξηρή μαγιά: 25 γρ.
σουσάμι για το πασπάλισμα
1 βρασμένο αυγό για τη διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτετε το βούτυρο και το γλυκάνισο και συνεχίζετε το ζύμωμα. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Την κόβετε σε τρία κομμάτια. Σχηματίζετε μια κουλούρα με το ένα κομμάτι και με τα άλλα δύο έναν σταυρό τον οποίο τοποθετείτε πάνω στην κουλούρα. Πασπαλίζετε με σουσάμι και στη μέση βάζετε το κόκκινο αυγό.
Τοποθετείτε το λαμπρόψωμο σε ένα ταψί και το αφήνετε να φουσκώσει. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 45΄στους 230° C.